Paylaş

Akustik

Akustik

Akustik

Akustik rapor ve akustik proje biçiminde sunulan akustik danışmanlık hizmetleri, hacim akustiği ve gürültü denetimi alanlarından oluşmaktadır. Akustik rapor ve akustik proje bu danışmanlık hizmeti neticesinde oluşturulan çalışmaların sunum türüdür. Akustik Danışmanlık hizmeti uluslararası standartlar veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik kapsamında verilmektedir. Bugüne kadar 650’nin üzerinde projeye akustik danışmanlık hizmeti sağlayan CE’s, Dr. Mimar ve Yüksek Mimar ekibiyle, çalışmalarının tamamını bilimsel hesaplamalara dayandırarak hazırlamaktadır. Lisanslı akustik simülasyon yazılımlarına girilen bilgilere akustik deney raporları referansı ile ulaşılmaktadır. Bu sayede, yapılan hesaplamalar maksimum seviyede doğru sonuç vermektedir.

Mimari Akustik Danışmanlık
Kaynak: Shutterstock

Akustik Danışmanlık Hizmetleri

Akustik biliminin mimariyle ilgili olan bölümü, mimari akustik olarak tanımlanmaktadır. Mimari akustik mekanlarda işitsel konforun sağlanmasını amaçlamaktadır. CE’s, mimari akustiği oluşturan hacim akustiği ve gürültü denetimi alanlarında danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

Hacim Akustiği (Oda Akustiği)

Hacim akustiği, mekan içerisindeki sesin yayılımının düzenlenmesiyle mekanda optimum akustik konfor koşullarının sağlanmasını amaçlayan çalışmadır. Mekanın fonksiyonu göz önünde bulundurularak, başta reverberasyon süresi olmak üzere birçok akustik parametre incelenerek kontrol altına alınmaktadır. Hacim akustiği çalışmaları, her ne kadar tüm mekanlar için önemli olsa da genellikle performans, tiyatro ve çok amaçlı salonlar gibi akustik açıdan hassas mekanlar için gerçekleştirilmektedir.

Gürültü Denetimi (Bina Akustiği)

Gürültü denetimi, mekanın iç ve dış gürültülere karşı korunmasını amaçlayan çalışmadır. Bu bağlamda mahaller arasındaki gürültü geçişleri ve mekanın maruz kaldığı dış gürültü kontrol altına alınmaktadır. Çalışma kapsamında çevresel gürültü analizleri, anahtar paftalar, yapı elemanlarının detayları, nokta, tesisat ve servis geçiş detayları yer almaktadır. Gürültü denetimi çalışmaları, işverenin tercihine bağlı olarak, tarafımızca belirlenen standart yapı elemanları kullanılarak gerçekleştirilebileceği gibi, projeye özgün olarak hazırlanan yapı elemanlarıyla da gerçekleştirilebilmektedir.

Sunum Türleri

Akustik Rapor

Mekânların, gürültüye hassasiyet ve gürültülülük yönünden birbirleri ile olan ilişkilerine ve ses iletim yollarına (hava doğuşlu ve darbe sesi) ait analizleri; hedeflenen akustik kalite ve yalıtım sınıfına göre uygulanacak sınır değerleri; bu değerlere ve analizlere göre mimari ve/veya tesisat projelerinde gösterilecek yapı elemanları ve bileşenleri ile noktasal birleşim detaylarını içeren rapordur.

Akustik Proje

Binalarda ses yalıtımına dair detay ve yapısal çözümleri içeren, detay çizimlerini, anahtar paftalarını, hesap ve/veya ölçüm sonuçlarını, değerlendirme raporlarını içeren projedir.

Akustik Danışmanlık Adımları

1- Proje bilgilerinin tarafımıza iletilmesi,

2- Teklif verilmesi ve onaylanması,

3- Mimari akustik çalışmalarına başlanması,

4- İşverene ilk sonuçların aktarılması ve geri dönüşlere göre revizyonların gerçekleştirilmesi,

5- Nihai çalışmanın teslim edilmesi.


Detaylı bilgi için, ’10 Soruda Akustik Proje ve Akustik Rapor’ yazımıza göz atabilirsiniz.

Referanslarımızdan bazıları,

Yüksek lisans ve Doktora eğitimlerini, Türkiye’de ve İngiltere’de bu konu üzerine tamamlamış olan, D1-Bina Akustiği Uzmanı Sertifikasına sahip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Akustik Uzmanı ekibimizle projenizde yer almaktan mutluluk duyacağız.

Teklif Almak İçin Hemen Arayın!

+90 212 263 1 001

Beyan:

1- Tarafımızla paylaşılan mimari proje ve ilgili tüm dokümanlar, CES Mimarlık ve İnşaat A.Ş. veya Ces Design Ltd tarafından gizlilik içerisinde korunmaktadır ve üçüncü taraf kişilerle veya kurumlarla paylaşılmamaktadır.

2- Gürültü Denetimi kapsamında düzenlediğimiz Akustik Proje ve Akustik Rapor çalışmaların tamamı Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik kapsamında düzenlenmektedir ve bu yönetmeliğin belirlediği koşulların tamamını sağlamaktadır.